Pitanja I Odgovori, Savet I Pomoc Sve vezano za auto gas
Posted 31 March 2009 - 01:15 AM
Za svaki problem postoji neko resenje ( traziti najeftinije trajno).
Posted 31 March 2009 - 07:25 AM
Hvala unapred...
Posted 31 March 2009 - 08:05 AM
This post has been edited by bata: 31 March 2009 - 08:43 AM
Posted 31 March 2009 - 09:49 AM
Pozz.
shommy_kg, on Mar 31 2009, 08:25, said:
Hvala unapred...
Posted 31 March 2009 - 09:51 AM
( ovakvu astru imami ja samo 16 16v i znamo sve boljke na njoj)
alek83, on Mar 31 2009, 09:05, said:
Posted 31 March 2009 - 10:12 AM
Imam Citroen ZX 1.8i (LFZ motor, direktno ubrizgavanje) i bas sam se ponadao da cu ugraditi najjeftiniju varijantu plinskog uredjaja ali sam imao sta da vidim, plasticna usisna! :D Nego, cuo sam da postoji neki uredjaj (ne znam ime) koji sluzi da se sprece eksplozije u usisnoj grani, koje bi dovele do havarije, a montira se na tim najjeftinijim varijantama plinskog uredjaja! Da li je to istina ili zabluda? Koja je cena? I jos jedno pitanjce, da li vrsite ugradnju ako ja donesem plinski uredjaj i koja je cena ugradnje?
Hvala!
This post has been edited by bata: 31 March 2009 - 10:13 AM
Posted 31 March 2009 - 01:47 PM
Zastite postoje ( kihavci ) medjutim ako se busi usisna grana tako se oslabljuje pa lakse dolazi do prskanja usine grane bas na tim mestima.
Kod tog motora je u principu mala usisna grana pa je preporuka ako bas mora klasican venturi sistem onda bar sa Lambda kontrolom.
P.S. to vise u Srbiji ne prolazi atest
Sto se tice donosenja vaseg uredjaja nije problem uz tri uslova:
1. taj sistem mora da podrzava FULL group sistem ubrizgavanja jer taj motor tako radi.
2. Oprema mora da bude nova
3. Ne dajemo garanciju na vasu opremu
Sto se tice softvera ako ga nemamo i nemozemo da ga nabavimo moracete to vi da uradite.
( imamo softver za vise od 20 tipova ubrizgavanja)
bata, on Mar 31 2009, 11:12, said:
Imam Citroen ZX 1.8i (LFZ motor, direktno ubrizgavanje) i bas sam se ponadao da cu ugraditi najjeftiniju varijantu plinskog uredjaja ali sam imao sta da vidim, plasticna usisna! :D Nego, cuo sam da postoji neki uredjaj (ne znam ime) koji sluzi da se sprece eksplozije u usisnoj grani, koje bi dovele do havarije, a montira se na tim najjeftinijim varijantama plinskog uredjaja! Da li je to istina ili zabluda? Koja je cena? I jos jedno pitanjce, da li vrsite ugradnju ako ja donesem plinski uredjaj i koja je cena ugradnje?
Hvala!
Posted 31 March 2009 - 02:00 PM
Posted 31 March 2009 - 02:51 PM
inace astra je 2000 god. ima karb to znam.
problemi koji se javljaju su:
- duuugo vergla pre paljenja (15-20 sec mada desava se -retko- da upali i na pola kljuca - inace na pola kljuca je palila
pre skidanja i ciscenja dizni
- pali se CHECK ENGINE lampica (u voznji, s vremena na vreme -radi par min pa se ugasi i tako u krug- i to ISKLJUCIVO na
plinu - inace ima uredjaj za zavaravanje kompa)
- za ler gas sam rekao (i to se desava iskljucivo na plinu)
- greska koju izbacuje kada se upali CHECK ENGINE je vezano za (ispravite me ako sam pogresio) ERG ventil??? trazi da
se usteluje smesa ili tako nesto - toga na benz. nema.
Inace lepo ide na plinu...cak i sa 5-oro ljudiu njoj...lepo radi...nema oscilacija u radu...a i "obrtaljka" je "mirna"
Mislim ide ona i na benz. ali je mnogo "tromija" nego na plinu.
E da...Dijagnostka kaze da je pritisak pumpe za benz. 3 bara?
Ako vam treba jos podataka napisite pa cu se ja potruditi da ih saznam i napisem jer me zaista puno interesuje vase misljenje u vezi ovih problemcica.
Posted 31 March 2009 - 04:05 PM
Posted 31 March 2009 - 04:17 PM
a posle tvog posta magnat vidim i koliko dobrog
p.s. doduse covek je auto-elektricar...
Posted 31 March 2009 - 06:40 PM
Ako je z14 xe mora u sekventu jer ima elektricnu pedalu gasa i adaptaciju vrsi sa Slow i fast korekciom i ako radi u klasici uvek ce biti problema sa benzinskim sagorevanjem
Ali ajde da sacekamo oznaku motora
magnat, on Mar 31 2009, 17:05, said:
Posted 31 March 2009 - 09:12 PM
http://img15.imagesh.../img0072wfa.jpg
http://img19.imagesh...50/img0073w.jpg
http://img18.imagesh.../img0074ibb.jpg
a oznaka motora je X14XE
inace mozda je bitna informacija da ona pali na benz i automatski prebacuje na plin...ali odmah...dakle nevezano za broj obrtaja ili temp...
Posted 31 March 2009 - 09:59 PM
On je nju ustvari oterao kod majstora da bi obavio veliki servis, da bi ugradio uredjaj da "laze" komp i sredio to sto "zadrzava" gas na plinu...
E posle majstora se javljaju gore navedeni problemi...tacnije neki su ostali od ranije i jos neki se pojavili...
Caletu tako rekao majstor, on meni a ja vama (po pitanju karba)
Ili je to ili cale nije lepo razumeo majstora...
No, to je manje vazno...Meni je vazno da dobijem savet sta mi je ciniti...
I naravno hvala svima koji su rad da pomognu...
p.s. Mozda ce znaciti i podatak da je drugi majstor (vezano za ler gas) mom caletu rekao da je najverovatnije od plina zamastio neki elektro motorcic koji regulise ler gas?
E sada meni nije jasno kako to moze biti u pitanju ako se to ne desava na benz vec samo na plinu?
This post has been edited by shommy_kg: 31 March 2009 - 10:02 PM
Posted 01 April 2009 - 01:00 PM
1. Oprati usis jer se nakupio uljnih para koje je potom plin osusio i napravio skramu.
2. Oprati ler motor
3. Podesiti smesu sagorevanja na leru i oduzimanju gasa u siromasnu da nebi zadrzavao ler
4. Podesiti visinu lera preko diagnostike na 900rpm da nebi imao problema kod okretanja volana i opterecenja od ventilatora i svetala
Po mogucstvu u skladu sa parama staviti lambda kontrol sistem sa cut off podesavanjem
5. Uraditi servis isparivaca ako nije duze vreme radjen.
Posted 01 April 2009 - 01:08 PM
Zaista...
I jos jedno pitanje...koliko money da se to sve uradi kod vas ?
Bez i sa stavaljanjem tog lambda control sistema ?
Posted 01 April 2009 - 01:17 PM
shommy_kg, on Mar 31 2009, 15:51, said:
inace astra je 2000 god. ima karb to znam.
problemi koji se javljaju su:
- duuugo vergla pre paljenja (15-20 sec mada desava se -retko- da upali i na pola kljuca - inace na pola kljuca je palila
pre skidanja i ciscenja dizni
- pali se CHECK ENGINE lampica (u voznji, s vremena na vreme -radi par min pa se ugasi i tako u krug- i to ISKLJUCIVO na
plinu - inace ima uredjaj za zavaravanje kompa)
- za ler gas sam rekao (i to se desava iskljucivo na plinu)
- greska koju izbacuje kada se upali CHECK ENGINE je vezano za (ispravite me ako sam pogresio) ERG ventil??? trazi da
se usteluje smesa ili tako nesto - toga na benz. nema.
Inace lepo ide na plinu...cak i sa 5-oro ljudiu njoj...lepo radi...nema oscilacija u radu...a i "obrtaljka" je "mirna"
Mislim ide ona i na benz. ali je mnogo "tromija" nego na plinu.
E da...Dijagnostka kaze da je pritisak pumpe za benz. 3 bara?
Ako vam treba jos podataka napisite pa cu se ja potruditi da ih saznam i napisem jer me zaista puno interesuje vase misljenje u vezi ovih problemcica.
Shomy meni check engine pali kada se isposti ulje u motoru. Mada ne mora da znaci. Moze da se desi i lambda sonda (ako je imas ) da ne valje , moze da bude protokometar vazduha ( ako i to imas ) koji se nalazi kod filtera za vazduh... Po mom nekom misljenju moze da se desi da ti se zafrkno emulator od plinskog uredjaja.
This post has been edited by alek83: 01 April 2009 - 01:19 PM
Posted 02 April 2009 - 12:56 AM
Servis isparivaca sa original membranama za lovato 40E(ako se menjaju creva za vodi dodatno 10E)
Servis pranja usisa djabe
shommy_kg, on Apr 1 2009, 14:08, said:
Zaista...
I jos jedno pitanje...koliko money da se to sve uradi kod vas ?
Bez i sa stavaljanjem tog lambda control sistema ?
Posted 02 April 2009 - 11:06 PM
Posted 03 April 2009 - 08:17 PM
Ugradnja kosta 1200E za sistem zavoli sa podmazivacem ventila i bocom od 75 litara.
Rade neki servisi ovo i za manje para ALI ( dobro se raspitajte sta ce da vam stave u vozilo jer poljski i turski sistemi prave dosta problema u radu na gas a zatim i benzin.
Ako je 3.2 FSI moci ce da se radi od septembra ove godine.
Pozz
loss, on Apr 3 2009, 00:06, said:

Help

Watch Topic