Ja se izvinjavam sto sie ranije nsima javio, ali ova tema je za mene bila takva sprdnja da nisam imao volje da pisem u njoj kad sam procitao sve ovo a i sad kad vidim ovo mogao bih reci HA, HA, ali cu ajd i dodati neki koment...
m5lpg: da nije slucajno da turbo benzinci rade malo u bogatijoj smesi zbog opasnosti od tetonacija a dizeli rade u siromasnoj smesi tj trpa im se mnogo vazduha pa zato ih i treba znati precipocvati, jer mnogi samo naliju vise goriva pa rade slabije...
A da oktanski broj nema veze sa brzinom sagorevanja, cu se sloziti ali ima veze sa sagorevanjem i to jako mnogo... A da ima 102 oktana, HA HA, oces da mi kazes da je to pravo cunersko gorivo :lol:
I sta ti to znaci majke ti da je moj obican EFI nije pezoov? Ajd majke ti mi otvori oci i reci, kakva je velika razlika? Mislis da je velika razlika u tome sto ja imam metalnu a on plasticnu usisnu? Zato sto on ima plasticnu on je napredniji od mog 2 svetlosne godine? :) Svasta... PA napravi ti za 150e metalnu granu za taj pezoov motor i ugradi onda venturi za 300e i bice jeftinije nego da das 850e za sekvent... U ovoj temi kako god da odkrenes, plin je tri puta bolji... A lepo napisah, dajte mi tri razloga zasto je plin bolji od benzina, ja sam napsiao tri razloga zasto smatram da je benzin bolji od plina...
A to sto vozis BMW M5 na plin nemam koment... Oni iz bmw mora da se krste kad cuju tako nesto... I reci mi kad si merio tu brzinu na benzin i na plin, jel bilo ista deonica, isti vazduh, temeperatura, vlaznost? Da li je u tom trenutku kad si vozio trosio istu koliicnu plina i benzina?
kamango: A cime si ti merio da nema nikakve razlike u performasnama? I naravno da nema veze da li ce se zapaliti plin ili benzin, mozes misliti, plin se izbacuje pod pritiskom i onda baca plamen od 3m, a benzin u rezervoaru i nemoze da se zapali... Moze samo da iscuri pa onda... Sta vise, opasnije je kad je prazniji rezervoar, jer su isparenja iz benzina jako zapaljiva...
chikavili: I sta si sad ti time hteo da kazes, da zadnjih godina pobedjuju dizeli? A sto nebi uzeli napravili turbo benzince po istoj specifikaciji kao za dizele? Da imaju na istim obrtajima blokadu, iste kubikaze i sve? Sta mislis koji bi pobedio? Turbo je uvek u prednosti, a i dizeli su jako uznapredovali na ustrb benzinaca zadnjih godina, na svu srecu poceli su iz VW i Fata da razvijaju i benzince sa turbinama... iz 1.4 motora izbuku 170ks kad je bezinac a za dizel ta snaga se ivlaci iz 2.0 motora... Neka se takmice turbodizeli i turbo benzinci ili da su oba atmosverci pa mi onda pricajte koji je boji... Ne mozete vi sastaviti takmicenje koji koriste totalno drugacije sisteme, neko ce uvek biti u prednosti... To vam je i ko pogon, negde je bolji napred a negde pozadi...
Kamikaze: I ajd sad ti meni reci, kako je to 2.4x jeftinije? Jesi uracunao u to i one polaske i paljenja na benzin? A sto se tuninga plinskog ECUa, da vidjam cesto tu po gradu kako se ljudi vozaju i dr**ju ECU od plina... PA mozes i ti nabaviti potrebne istumente pa drkati taj benzinski ECU u voznji... I jesi li ti ikad cuo za bogatu i siromasnu smesu? Ako kazete da plin trosi jednako ko benzin, onda trosi i jednkau kolicinu vazduha za sagorevanje... Ako ti nemozes skoro nista da dobijes cipovnjem atmo bezinca, onda sta ces dobiti ako narokas previse plina u motor? Nista, ici ce losije... Vazduh+gorivo daje snagu i to u odredjenom odnosu... Nemozes ti nista da dobijes trpanjem goriva kad nema vazduha ili obrnuto... Probao sam ja od druga vece dizne kod mene pa se nista njie desilo, i dalje je isao isto...
16_Valve_: Ti neces da se ubedjujes sa mnom o plinu? PA nemoj ni slucajno... A ti kad krens da pises, bolje bar neki tvoj post podkrepi bilo kakvim dokazom ili misljenjem nekih drugih ljudi sem sto stalno iskazujes svoje misljenje i zapazanje a koje je ismejavano toliko da se prica po netu...Mene su ismejavali d omile volje pa sad mudro cute, nemaju sta da kazu, a ljudi koji nisu imali poverenja u moje decije price vide sad da su te price mnogo ozbliljenje nego od ovih internet tjunera
This post has been edited by YUgisa: 23 June 2009 - 08:28 AM