Tuning & Styling Forum: Tng (lpg) written by rista car

Jump to content

VAŽNO SAOPŠTENJE!!!! OTVORENE Prijave za moderatorski tim:

http://www.tuningsty...

Uživajte :D

• 11 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic
  •   Watch Topic

Tng (lpg) opste prepucavanje u vezi plina... Rate Topic: -----

#21 User is offline   16_Valve_ 

• Group: Stage IV
  • Profile views:446
  • Profile views:371
  • Grad:Zrenjanin
  • Ime i Prezime:Milos Mecavin
  • Automobil:Golf 3 GTI 16v, Golf 3 VR6, Renault Clio 1.4 Energy, Fiat 850 Sport Coupe

Posted 21 June 2009 - 05:11 PM

Kamikaze, m5lpg SVAKA CAST! Upravo sam to hteo da kazem samo sto me je mrzelo da se ubedjujem sa nekim ko nista ne zna o plinu....

Sto se tice brzine, moj bivsi citroen sa 150 ks i LandiRenzo sekventom je isto isao bolje na plin nego na benzin.... Buba ide u najmanju ruku isto kao i na benzin sa LandiRenzo-m... Moj golf mozda ide za nijansu slabije nego na benzin jer nije u pitanju sekvent, ali je dobro ustelovan pa je ta razlika neznatna...

P.S., slusajte coveka koji vozi M5 od 300+ konja ciji auto moze da pojede sve nase automobile zajedno...

This post has been edited by 16_Valve_: 21 June 2009 - 05:18 PM

0

#22 User is offline   YUgisa 

• Group: Stage III
  • Profile views:369
  • Interests:EFI, NOS, Tuning, Crnka :)
  • Profile views:604
  • Grad:Subotica
  • Ime i Prezime:Slobodan Vojnic Hajduk
  • Automobil:Yugo 1.1EFI

Posted 21 June 2009 - 05:48 PM

Pa ajd, ubedili ste me ljudi, auto na plin ide bolje i brze i manje trosi i manje zagadjuje nego na benzin... Idem prodati ove karbove za leptire sto sam planirao, i stavljam odmah gas, to jos bolji tuning... A jes glupi ovi inzenjeri u ovim fabrikama za automobile, toliko filozofiraju oko tih podesavanja motora, i prilagodjavanja motora za plin, a nas covek (naravno pametan) sve ih zaj**ao... Od nas bolje nacije nema, od s**nja napravimo nesto mnogo dobro... Mora da smo zato i ovako napredni naspram ostalog sveta...

Bolje se drzte teme, poskupio je plin, a benzin poskupljuje sredinom nedelje valjda, a cuo sam da umesto ovih 3 din, bice mozda 4...

This post has been edited by YUgisa: 21 June 2009 - 05:48 PM

0

#23 User is offline   JAPAN POWER 

• Profile views:1296
  • Profile views:481
  • Grad:BG
  • Ime i Prezime:MARKO
  • Automobil:MAZDA 6,FIAT BRAVO

Posted 21 June 2009 - 06:12 PM

Posto vidim da ima gomila ljudi da kaze nesto u vezi ove teme evo ovde mozemo da napisemo da li ste za za gasne uredjaje u kolima ili ne...vasa misljenja,iskustva i ostalo u vezi voznje na gas...
0

#24 User is offline   Mr.BMW 

• Kapetan Ladje
  • Group: Stage: Extreme
  • Others:Prijatelji, VIP
  • Profile views:1296
  • Interests:PS
  • Profile views:339
  • Grad:Jagodina Angeles
  • Ime i Prezime:Djordje Miljkovic
  • Automobil:Bmw e34

Posted 21 June 2009 - 06:13 PM

Najvise zavisi od sistema!Ali opet i u kvalitetu plina jer tu se meshaju butan i propan...propan je skuplji i ovaj kad doveze cisternu i vlasnik pumpe bira koliko jedno a koliko drugo do neke cene koju oni drzhe.Tako da najbolje na proverenim stanicama gasa da se sipa. ;)

Ja nacuo za to poskupljenje od 3 din.Izgleda da se nece smiriti dok ne bude 200$/barel. :)

This post has been edited by Mr.BMW: 21 June 2009 - 06:15 PM

0

#25 User is offline   Kamikaze 

• Aj Ti Men
  • Group: [Admin]
  • Others:Moderator, Supermoderator
  • Profile views:2156
  • Profile views:489
  • Grad:Beograd
  • Ime i Prezime:Igor Jovanovic
  • Automobil:Opel Vectra A 2000 4x4 16v

Posted 21 June 2009 - 07:10 PM

YUgisha

opet ne znas o cemu pricas

sequent gasni uredjaji imaju ECU sa identicnim funkcijama kao sto ih ima i ECU samog auta, sa jednom VELIKOM razlikom.
ECU gasnog uredjaja mozes da isprogramiras kako god pozelis za vreme same voznje, tako da mapu ubrizgavanja mozes da promenis prema svojim zeljama, uz laku zamenu plinskih dizni mozes da napravis vema lak tuning auta na plin koji ne mozes na benzinu (trebao bi ti poseban aftermarket ECU koji mozes da reprogramiras - a koji kosta poprilicno), pa ti vidi da li je lakse auto tunirati na plinu ili na benzinu... :) ;)

#26 User is offline   Black Wolf 

• Profile views:191
  • Interests:film, animacija, fotografija
  • Grad:Beograd - Zemun
  • Ime i Prezime:Vukasin
  • Automobil:Opel Astra G 1.6

Posted 21 June 2009 - 07:49 PM

Pa ako vec imas sequent onda ti je jelte lakse na plinu da tuniras ... ali ako nemas, onda ti dodje na isto - skup aftermarket ECU, skup sequent. :)
I u tom slucaju, opet bih se pre opredelio za aftermarket ... no offence. ;)

This post has been edited by Black Wolf: 21 June 2009 - 07:50 PM

0

#27 User is offline   Kamikaze 

• Aj Ti Men
  • Group: [Admin]
  • Others:Moderator, Supermoderator
  • Profile views:258
  • Ime i Prezime:Igor Jovanovic
  • Automobil:Opel Vectra A 2000 4x4 16v

Posted 21 June 2009 - 08:09 PM

dodatni benefit LPG-a je to sto usput vozis 2,4x jefitnije :)

#28 User is offline   T.W.I.M. 

• Veliki Dr. Mr.
  • Grad:BGD - MML
  • Ime i Prezime:Dušan
  • Automobil:Toyota Carina E 1.6 GLi 1996, Toyota Corolla 1.3 XL 1994

Posted 22 June 2009 - 01:20 AM

Ukratko moje iskustvo...

- godišnje prelazim između 25.000 i 30.000 km, pa je onda i razumljivo zašto sam stavio plin (rezervni točak).
- plin je ugrađen kod poznatog plinadžije (a i proverenog), koji pored toga što posao obavlja profesionalno, usput gleda i da ne urniše motorni prostor!
- što se snage tiče, naštelovan je na ekonomičnu vožnju i opet neki gubitak snage je primetan na večoj uzbrdici i kod naglog ubrzavanja (npr. 10-15%), ali je potrošnja zato ista ili čak manja od benzina, o čijem kvalitetu ne bih...
- rezervni točak - jednostavno, uzeo sam ćopavu i rešen problem...

A iskreno nešto se razmišljam, u slučaju da se neki planovi ostvare, da uzmem nekog dizela, a za gorivo bih se snalazio po restoranima, koje bih filtrirao u dvorištu... :)

This post has been edited by T.W.I.M.: 22 June 2009 - 01:21 AM

0

#29 User is offline   bata 

• Group: Banned
  • Interests:Cice, cice, cice, cice, cice, karatistkinje (samo sa crnim pojasom), cice i poneki auto :D
  • Grad:Backa Palanka - Beograd
  • Ime i Prezime:Miladin Panic

Posted 22 June 2009 - 10:33 AM

Evo i moje iskustvo, kratko ali ce znaciti.
Godisnje prelazim 35000km i vise (od februara meseca do sada sam presao 25000km, tj. toliko je presao taj novi motor) i ovih godina je sve to bilo na dizel i bilo je koliko toliko povoljno. Medjutim odreknem se preko novina dizela i dosao je benzinac koji zna da popije poprilicno i jedino resenje je bilo plin, plus sto imamo dobrog majstora (RR autogas) i to mi je mnogo znacilo da bih bio siguran u dobro odrzavanje. I do sada je potroseno dosta rezervoara plina, ali potrosnja je ista kao i na benzin a auto ide za nijansu bolje a cena je 2,4 puta manja. Kada pogledas ustedu i kako auto ide veoma lako sam presao preko one na plin se kuva... jer do sada vidjeno pobija svaku takvu konstataciju!

This post has been edited by bata: 22 June 2009 - 10:34 AM

0

#30 User is offline   chikavili 

• Punto Moderator sa Stilom :D
  • Group: Moderator
  • Profile views:339
  • Interests:dizajn
  • Grad:Zemun
  • Ime i Prezime:Nenad
  • Automobil:Fiat Punto Mk2 1.9D

Posted 22 June 2009 - 11:06 AM

A na dizel se greje :)

List of 24 Hours of Le Mans winners
2009 - Peugeot 908 HDi FAP
2008 - Audi R10 TDI
2007 - Audi R10 TDI
2006 - Audi R10 TDI

WTCC Manufacturers' Champions
2008 - SEAT León TDI

0

#31 User is offline   kamango 

• Group: Stage II
  • Profile views:481
  • Grad:Krusevac
  • Ime i Prezime:Marko
  • Automobil:Daihatsu Applause 1.6i 100ks 1998

Posted 22 June 2009 - 01:13 PM

Vec 5 godina mi je auto na plinu. Do pre godinu dana je radio besprekorno i za cenu od 300e koliko je placen nekad, menjao bi ga i jednom godisnje sobzirom da kola predju 20-25 000 godisnje kombinovano ja, cale i keva. Pre mesec - dva promenio sam uredjaj a ostala je samo boca i tacno se vidi razlika. Razlike na benzinu i plinu gotovo da nema u performansama. Pricam za elasticnost po gradu koja mi je jako bitna.

Zauzima prostor? Gepek mi ima 450L i cak sa bocom od 60L opet imam sasvim dovoljno mesta. Na scenarije koje jugisa navodi ni ne pomisljam, jer isto tako moze da mi se zapali i rezervoar ili bilo sta drugo.

Prosta racunica, benzin mi trosi 9L a plin oko 9.5. Razlika je i vise nego primetna u mom krajnjem racunu. Nikad nisam imao problema sa elasticnoscu, nikad mi nije smetala boca, a kamoli da mi pravi neke bezbednosne probleme.

A i sta mu fali kad ja na plinu samaram C4 1.6 na benzinu i Lagunu 1.9Dci Karavan. Meni dovoljno :).....
0

#32 User is offline   JAPAN POWER 

• Profile views:2156

Posted 22 June 2009 - 04:32 PM

kako sam cuo pored hdi motora u trci 24h le mans bice ubacen i auto na plin pa ce videti kako ce da prodje...
0

#33 User is offline   m5lpg 

• Group: VIP
  • Ime i Prezime:Radeta Ranko
  • Automobil:BMW M5 & 528 & manta

Posted 22 June 2009 - 06:45 PM

View PostYUgisa, on Jun 20 2009, 22:07, said:

Slusaj, bilo ili ne takvog sitema, mozda sam ja pogresno cuo, sad nebitno... Plin sporije gori, i njega mozes samo vise trositi da bi imao istu snagu...Plin ima oko 89 oktana, a benzin nekih 91-2 oktana... I cime si ti merio da ide jednako na benzin i na plin?

Prvo oktani sa brzinom sagorevanja nemaju nikakve veze jer plin je oko 102 oktana po oktanskoj vrednosti.
Ima povecanu temperaturu izduva zbog manje kineticke energije kod eksplozije .
Ali sve to je nebitno za tvog jugica posto je obican EFI a nije ni peugeot motor.
Ovo vise ima veze kod 4 ili 5 ventila u glavi po cilindru ako su mali pa lakse stradavaju ili su od loseg materijala.
0

#34 User is offline   m5lpg 

Posted 22 June 2009 - 06:56 PM

View PostBlack Wolf, on Jun 21 2009, 05:17, said:

Imam Astru G 1.6, trosi 10l po gradu ... nisam siguran za godisnju kilometrazu, ali recimo 15.000 km.

Ok, kapiram, mozda nisam najpodobniji da govorim lose o plinu jer nisam u situaciji da razmisljam o istom, i shvatam ja svu njegovu ekonomicnost, sve to stoji. Samo iznosim svoje licno i personalno misljenje. Nikoga ne napadam. :)

Ovako takav auto vozi moja zena koja nije laka na gasu i prosecna gradska potrosnja je 12-13 litara gas a usput je astrica i cipnuta pa ko
voli sa istim autom na bezin na crtu bas bih to voleo da vidim jer mnogo njih sa stricama na bezolu su gledali auspuh na tom autu od semafora do semafora.
0

#35 User is offline   m5lpg 

Posted 22 June 2009 - 07:02 PM

View PostBlack Wolf, on Jun 21 2009, 20:49, said:

Pa ako vec imas sequent onda ti je jelte lakse na plinu da tuniras ... ali ako nemas, onda ti dodje na isto - skup aftermarket ECU, skup sequent. :)
I u tom slucaju, opet bih se pre opredelio za aftermarket ... no offence. ;)

Tuniranje se vrsi na dva nacina :
Pomeranjem paljenja u napred u odnosu na standard paljenje tako da se u visljim rezimima pomera za otprilike 3%
Povecanim doziranjem goriva i punjenjem cilindara.
Efekat chip tuninga kod benzinaca je neznatan kod atmosferskih motora i odrazuje se povecanom potrosnjom i nizim obrtnim momentom
kod turbaka to je dosta veci odnos jer turbaci rade u blago siromasnoj smesi i kad se to dotera ispadne bas fino.
Kod dizela je vec sasvim druga prica.
0

#36 User is offline   YUgisa 

Posted 23 June 2009 - 08:26 AM

Ja se izvinjavam sto sie ranije nsima javio, ali ova tema je za mene bila takva sprdnja da nisam imao volje da pisem u njoj kad sam procitao sve ovo a i sad kad vidim ovo mogao bih reci HA, HA, ali cu ajd i dodati neki koment...

m5lpg: da nije slucajno da turbo benzinci rade malo u bogatijoj smesi zbog opasnosti od tetonacija a dizeli rade u siromasnoj smesi tj trpa im se mnogo vazduha pa zato ih i treba znati precipocvati, jer mnogi samo naliju vise goriva pa rade slabije...

A da oktanski broj nema veze sa brzinom sagorevanja, cu se sloziti ali ima veze sa sagorevanjem i to jako mnogo... A da ima 102 oktana, HA HA, oces da mi kazes da je to pravo cunersko gorivo :lol:

I sta ti to znaci majke ti da je moj obican EFI nije pezoov? Ajd majke ti mi otvori oci i reci, kakva je velika razlika? Mislis da je velika razlika u tome sto ja imam metalnu a on plasticnu usisnu? Zato sto on ima plasticnu on je napredniji od mog 2 svetlosne godine? :) Svasta... PA napravi ti za 150e metalnu granu za taj pezoov motor i ugradi onda venturi za 300e i bice jeftinije nego da das 850e za sekvent... U ovoj temi kako god da odkrenes, plin je tri puta bolji... A lepo napisah, dajte mi tri razloga zasto je plin bolji od benzina, ja sam napsiao tri razloga zasto smatram da je benzin bolji od plina...

A to sto vozis BMW M5 na plin nemam koment... Oni iz bmw mora da se krste kad cuju tako nesto... I reci mi kad si merio tu brzinu na benzin i na plin, jel bilo ista deonica, isti vazduh, temeperatura, vlaznost? Da li je u tom trenutku kad si vozio trosio istu koliicnu plina i benzina?

kamango: A cime si ti merio da nema nikakve razlike u performasnama? I naravno da nema veze da li ce se zapaliti plin ili benzin, mozes misliti, plin se izbacuje pod pritiskom i onda baca plamen od 3m, a benzin u rezervoaru i nemoze da se zapali... Moze samo da iscuri pa onda... Sta vise, opasnije je kad je prazniji rezervoar, jer su isparenja iz benzina jako zapaljiva...

chikavili: I sta si sad ti time hteo da kazes, da zadnjih godina pobedjuju dizeli? A sto nebi uzeli napravili turbo benzince po istoj specifikaciji kao za dizele? Da imaju na istim obrtajima blokadu, iste kubikaze i sve? Sta mislis koji bi pobedio? Turbo je uvek u prednosti, a i dizeli su jako uznapredovali na ustrb benzinaca zadnjih godina, na svu srecu poceli su iz VW i Fata da razvijaju i benzince sa turbinama... iz 1.4 motora izbuku 170ks kad je bezinac a za dizel ta snaga se ivlaci iz 2.0 motora... Neka se takmice turbodizeli i turbo benzinci ili da su oba atmosverci pa mi onda pricajte koji je boji... Ne mozete vi sastaviti takmicenje koji koriste totalno drugacije sisteme, neko ce uvek biti u prednosti... To vam je i ko pogon, negde je bolji napred a negde pozadi...

Kamikaze: I ajd sad ti meni reci, kako je to 2.4x jeftinije? Jesi uracunao u to i one polaske i paljenja na benzin? A sto se tuninga plinskog ECUa, da vidjam cesto tu po gradu kako se ljudi vozaju i dr**ju ECU od plina... PA mozes i ti nabaviti potrebne istumente pa drkati taj benzinski ECU u voznji... I jesi li ti ikad cuo za bogatu i siromasnu smesu? Ako kazete da plin trosi jednako ko benzin, onda trosi i jednkau kolicinu vazduha za sagorevanje... Ako ti nemozes skoro nista da dobijes cipovnjem atmo bezinca, onda sta ces dobiti ako narokas previse plina u motor? Nista, ici ce losije... Vazduh+gorivo daje snagu i to u odredjenom odnosu... Nemozes ti nista da dobijes trpanjem goriva kad nema vazduha ili obrnuto... Probao sam ja od druga vece dizne kod mene pa se nista njie desilo, i dalje je isao isto...

16_Valve_: Ti neces da se ubedjujes sa mnom o plinu? PA nemoj ni slucajno... A ti kad krens da pises, bolje bar neki tvoj post podkrepi bilo kakvim dokazom ili misljenjem nekih drugih ljudi sem sto stalno iskazujes svoje misljenje i zapazanje a koje je ismejavano toliko da se prica po netu...Mene su ismejavali d omile volje pa sad mudro cute, nemaju sta da kazu, a ljudi koji nisu imali poverenja u moje decije price vide sad da su te price mnogo ozbliljenje nego od ovih internet tjunera

This post has been edited by YUgisa: 23 June 2009 - 08:28 AM

0

#37 User is offline   kamango 

Posted 23 June 2009 - 04:03 PM

I sa benzom i sa plinom ja bijem ista kola. A i jednostavno vidim to i po ubzanjima 40-70 , 60-100, koja su maltene identicna.

Vidim da si zagrizen za Yuga, pa ocigledno na osnovu njega i rasudjujes. Naravno da je na njemu razlika dupe i oko kad mu je motor krs u svakom pogledu(ne moras da se peglas da mi odgovoris na zadnji komentar jer me neces ubediti u suprotno).

Nego jedno pitanje za one koji voze na plin i koji imaju klimu. Kako vama radi klima koji nemate sekvent. Na plinu el radi zapravo ECU? Sad sam servisirao klimu i posto mi nije radila ni prosle godine ne secam se bas, ali sad kada je na leru(plin) ne dize ler gas vec ostane na 800 i to poprilcno optereti motor i pocne da se trese. Na benzinu je sve normalno. Inace imam najobicniji plinski uredjaj Lovato. Nije mi bas bitno jer tokom voznje je skroz ok i radi kao na benzu. Jedino to sto ne dize ler....
0

#38 User is offline   YUgisa 

Posted 23 June 2009 - 05:06 PM

Al ajd moram pitati u cemu je tako los? Konsrukcija, kvalitet izrade ili nesto trece?Zncai po osecaju, posto vidim da vozis auto sa ubrizgavanjem, onda nebi verovatno ni osetio pad snage jer oni linerano razijaju snagu, kod karba je to drugacije...

This post has been edited by YUgisa: 23 June 2009 - 05:12 PM

0

#39 User is offline   T.W.I.M. 

• Veliki Dr. Mr.
  • Grad:BGD - MML
  • Ime i Prezime:Dušan
  • Automobil:Toyota Carina E 1.6 GLi 1996, Toyota Corolla 1.3 XL 1994

Posted 23 June 2009 - 06:24 PM

Izvinjavam se što ometam raspravu... Fabrička Honda sa pogonom na prirodni gas! :lol:

Honda Civic GX
0

#40 User is offline   kamango 

Posted 23 June 2009 - 09:32 PM

View PostYUgisa, on Jun 23 2009, 18:06, said:

Al ajd moram pitati u cemu je tako los? Konsrukcija, kvalitet izrade ili nesto trece?Zncai po osecaju, posto vidim da vozis auto sa ubrizgavanjem, onda nebi verovatno ni osetio pad snage jer oni linerano razijaju snagu, kod karba je to drugacije...

Definitivno kvalitet izrade....Cale je 90ih imao 65icu koju je prodao prijatelju. Iskreno i dan danas je citava, ima plin, trosi tracavih 13-14l(drug ima Renault Megane 2.0i i trosi nesto ispod toga). Motor je pred onu zadnju specijalu i to je to. A ako se ne varam presao je svega 170 000km. Ja iskreno nisam cuo mnogo primeraka yuga koji su presli 150+ k.
0

#41 User is offline   JAPAN POWER 

Posted 23 June 2009 - 09:38 PM

ko ne zna imaju i skuteri sa fabrickim plinom a moze da se turi i u vanbrodski motor...evo jedan skuter na gas...

http://www.youtube.c...h?v=UesaKFh5Vt4
0

#42 User is offline   Black Wolf 

• Interests:film, animacija, fotografija
  • Grad:Beograd - Zemun
  • Ime i Prezime:Vukasin
  • Automobil:Opel Astra G 1.6

Posted 24 June 2009 - 02:08 AM

View PostT.W.I.M., on Jun 23 2009, 18:24, said:

... Fabrička Honda sa pogonom na prirodni gas! ...

E bas mi je drago za nju, ali - da, pa?

Eno je i fabricka Toyota Prius sa pogonom na prirodnu struju ... jel to znaci da je i ona bolja od benzinca? :lol:

This post has been edited by Black Wolf: 24 June 2009 - 02:08 AM

0

#43 User is offline   YUgisa 

Posted 24 June 2009 - 05:16 AM

View Postkamango, on Jun 23 2009, 22:32, said:

View PostYUgisa, on Jun 23 2009, 18:06, said:

Definitivno kvalitet izrade....Cale je 90ih imao 65icu koju je prodao prijatelju. Iskreno i dan danas je citava, ima plin, trosi tracavih 13-14l(drug ima Renault Megane 2.0i i trosi nesto ispod toga). Motor je pred onu zadnju specijalu i to je to. A ako se ne varam presao je svega 170 000km. Ja iskreno nisam cuo mnogo primeraka yuga koji su presli 150+ k.

I kad je kupio tog Yuga? A da proba da je vozi na benzin? Mozda je u tome caka :D Na 170 000 km motor je vec pred 5 specijalu? Pa brate tu tako nesto nevalja... Cak i da je los fabricki kad odardis generalku kvalitetno on ce da traje... Pa koliko je vec puta bio na generalci? Ja sam cuo za tacno 178 000km predposle godine (inace jos uvek lik vozi samo nije rekao koliko ima sad predjeno) bez i jednog otvaranja motora... A cale je ima stojdzu za 100 000km i posto je istrunila karoserija dosao autmohanicar, kupio komplet auto i ugradio motor u novu karoseriju od Yuga... KOje ulje sipaju i jesu li se pridrzavali propisanih inervala za odrzavanje? Inace su na zastavinim motorima problem karike, mada ako se nevaram pise da se na 100 000km provere u kakvom su stanju... A posto nase kaike nevaljaju nista, stavljaju se sa nekog opela, samo ne znam sa kojeg pase... Fazon je da je isti proivodjac a za Yuga i opel nisu istog kvaliteta iako su iste... Moj ima 50000-55000km i presao je divljanja bivseg vlasnika, i njegovog tuninga sa plinom i trpanje nitra i i moja divljanja... I izmedju dva menjanja ulja (na 5000km) potrosi 0.3l i to zato sto je vlazio na 2 semeringa... I dalje ide jako dobro i jede 1.3 sa karbom i trebam bas da se trkam ovih dana protiv Yuga sa 1.4 motorom (koji je iz Tipa) i iskreno verujem da cemo biti izjednaceni na 400m... Sve zavisi od tvog postupanja prema kolima i odrzavanja...Zastava uz malo paznje, mnogo daje, bez paznje nista nedaje... :D
0

#44 User is offline   bata 

• Group: Banned
  • Interests:Cice, cice, cice, cice, cice, karatistkinje (samo sa crnim pojasom), cice i poneki auto :D
  • Grad:Backa Palanka - Beograd
  • Ime i Prezime:Miladin Panic

Posted 24 June 2009 - 08:59 AM

Sipas mineralno ili sintetiku?
0

#45 User is offline   kamango 

Posted 24 June 2009 - 11:43 AM

@yugisha

Yugo je radio na benzin sve do pre 3-4 godine kad je ugradjen plin. Sve jedno, 200 000km je nikakva kilometraza. Ja sam pogresio, nije 5 specijala vec ovaj ide na 3 specijalu(mislio sam da je to zadnja). Sto je opet skroz debilozno. Tvrdim, Yugo teras prvih 100 000 posle krecu problemi....
0

Share this topic:

• 11 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

| |