Tuning & Styling Forum: Tng (lpg) written by rista car

Jump to content

VAŽNO SAOPŠTENJE!!!! OTVORENE Prijave za moderatorski tim:

http://www.tuningsty...

Uživajte :D

• 11 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic
  •   Watch Topic

Tng (lpg) opste prepucavanje u vezi plina... Rate Topic: -----

#41 User is offline   JAPAN POWER 

• Group: Stage III
  • Profile views:369
  • Profile views:481
  • Grad:BG
  • Ime i Prezime:MARKO
  • Automobil:MAZDA 6,FIAT BRAVO

Posted 23 June 2009 - 09:38 PM

ko ne zna imaju i skuteri sa fabrickim plinom a moze da se turi i u vanbrodski motor...evo jedan skuter na gas...

http://www.youtube.c...h?v=UesaKFh5Vt4
0

#42 User is offline   Black Wolf 

• Group: Stage IV
  • Profile views:371
  • Interests:film, animacija, fotografija
  • Profile views:2156
  • Grad:Beograd - Zemun
  • Ime i Prezime:Vukasin
  • Automobil:Opel Astra G 1.6

Posted 24 June 2009 - 02:08 AM

View PostT.W.I.M., on Jun 23 2009, 18:24, said:

... Fabrička Honda sa pogonom na prirodni gas! ...

E bas mi je drago za nju, ali - da, pa?

Eno je i fabricka Toyota Prius sa pogonom na prirodnu struju ... jel to znaci da je i ona bolja od benzinca? :lol:

This post has been edited by Black Wolf: 24 June 2009 - 02:08 AM

0

#43 User is offline   YUgisa 

• Profile views:191
  • Interests:EFI, NOS, Tuning, Crnka :)
  • Profile views:339
  • Grad:Subotica
  • Ime i Prezime:Slobodan Vojnic Hajduk
  • Automobil:Yugo 1.1EFI

Posted 24 June 2009 - 05:16 AM

View Postkamango, on Jun 23 2009, 22:32, said:

View PostYUgisa, on Jun 23 2009, 18:06, said:

Al ajd moram pitati u cemu je tako los? Konsrukcija, kvalitet izrade ili nesto trece?Zncai po osecaju, posto vidim da vozis auto sa ubrizgavanjem, onda nebi verovatno ni osetio pad snage jer oni linerano razijaju snagu, kod karba je to drugacije...

Definitivno kvalitet izrade....Cale je 90ih imao 65icu koju je prodao prijatelju. Iskreno i dan danas je citava, ima plin, trosi tracavih 13-14l(drug ima Renault Megane 2.0i i trosi nesto ispod toga). Motor je pred onu zadnju specijalu i to je to. A ako se ne varam presao je svega 170 000km. Ja iskreno nisam cuo mnogo primeraka yuga koji su presli 150+ k.

I kad je kupio tog Yuga? A da proba da je vozi na benzin? Mozda je u tome caka :D Na 170 000 km motor je vec pred 5 specijalu? Pa brate tu tako nesto nevalja... Cak i da je los fabricki kad odardis generalku kvalitetno on ce da traje... Pa koliko je vec puta bio na generalci? Ja sam cuo za tacno 178 000km predposle godine (inace jos uvek lik vozi samo nije rekao koliko ima sad predjeno) bez i jednog otvaranja motora... A cale je ima stojdzu za 100 000km i posto je istrunila karoserija dosao autmohanicar, kupio komplet auto i ugradio motor u novu karoseriju od Yuga... KOje ulje sipaju i jesu li se pridrzavali propisanih inervala za odrzavanje? Inace su na zastavinim motorima problem karike, mada ako se nevaram pise da se na 100 000km provere u kakvom su stanju... A posto nase kaike nevaljaju nista, stavljaju se sa nekog opela, samo ne znam sa kojeg pase... Fazon je da je isti proivodjac a za Yuga i opel nisu istog kvaliteta iako su iste... Moj ima 50000-55000km i presao je divljanja bivseg vlasnika, i njegovog tuninga sa plinom i trpanje nitra i i moja divljanja... I izmedju dva menjanja ulja (na 5000km) potrosi 0.3l i to zato sto je vlazio na 2 semeringa... I dalje ide jako dobro i jede 1.3 sa karbom i trebam bas da se trkam ovih dana protiv Yuga sa 1.4 motorom (koji je iz Tipa) i iskreno verujem da cemo biti izjednaceni na 400m... Sve zavisi od tvog postupanja prema kolima i odrzavanja...Zastava uz malo paznje, mnogo daje, bez paznje nista nedaje... :D
0

#44 User is offline   bata 

• Group: Banned
  • Interests:Cice, cice, cice, cice, cice, karatistkinje (samo sa crnim pojasom), cice i poneki auto :D
  • Profile views:246
  • Grad:Backa Palanka - Beograd
  • Ime i Prezime:Miladin Panic

Posted 24 June 2009 - 08:59 AM

Sipas mineralno ili sintetiku?
0

#45 User is offline   kamango 

• Group: Stage II
  • Grad:Krusevac
  • Ime i Prezime:Marko
  • Automobil:Daihatsu Applause 1.6i 100ks 1998

Posted 24 June 2009 - 11:43 AM

@yugisha

Yugo je radio na benzin sve do pre 3-4 godine kad je ugradjen plin. Sve jedno, 200 000km je nikakva kilometraza. Ja sam pogresio, nije 5 specijala vec ovaj ide na 3 specijalu(mislio sam da je to zadnja). Sto je opet skroz debilozno. Tvrdim, Yugo teras prvih 100 000 posle krecu problemi....
0

#46 User is offline   T.W.I.M. 

• Veliki Dr. Mr.
  • Profile views:258
  • Grad:BGD - MML
  • Ime i Prezime:Dušan
  • Automobil:Toyota Carina E 1.6 GLi 1996, Toyota Corolla 1.3 XL 1994

Posted 24 June 2009 - 11:56 AM

View PostBlack Wolf, on Jun 24 2009, 03:08, said:

Eno je i fabricka Toyota Prius sa pogonom na prirodnu struju ... jel to znaci da je i ona bolja od benzinca? :D

Loš primer si uzeo, jer pitaj bilo koga ko vozi Priusa koliko mu je pomogao taj elektro motor... mislim pomaže on, ali ni približno onome što se može čuti u medijima... Što se ne seti Tesla Motors-a?!
0

#47 User is offline   YUgisa 

• Profile views:386
  • Profile views:159

Posted 24 June 2009 - 12:22 PM

View Postkamango, on Jun 24 2009, 12:43, said:

@yugisha

Yugo je radio na benzin sve do pre 3-4 godine kad je ugradjen plin. Sve jedno, 200 000km je nikakva kilometraza. Ja sam pogresio, nije 5 specijala vec ovaj ide na 3 specijalu(mislio sam da je to zadnja). Sto je opet skroz debilozno. Tvrdim, Yugo teras prvih 100 000 posle krecu problemi....

Ma salim se ovo za benzin... Jel neko gledao test Kie ProCeed? Na 100 000km motor pokazuje ozbiljne znake habanja a preko 130 000km glava bi bila za bacanje, ventili i sicevi bi se totalno pojeli... Kod zastave se cesto desi da krene da jede ulje jer su otisle recimo karike i koje treba promeniti i naci kvalitetne... A obrada bloka i glave skoro nikad i nije potrebna i to moze vrlo vrlo dugo da traje ako se sipa kvalitentno ulje... Oni koji rade generalku obicno je iz razloga sto preforsiraju motor pa pukne nesto, ali to su vrlo retki slucajevi... Ali napominjem da stvarno ima odredjenih serija koje su loseg kvaliteta i to su one iz ratnih vremena... Bilo je svakakvih stvari iz zastave, tipa ojede se bregasta posle 3000km jer nije bila termicki obradjena... Priznajem da ima losih serija ali mnogo vise su zastavina u ovakom stanju kakvom jesu zbog samih vlasnika... Jer od 90% vlasnika zastavinih vozila cujem da nesto menjaju kad crkne a ne onako kako fabrika preporucuje... Ulje je na foru, pa ja to menjam kad stignem, jednom godisnje... I jos onda glupost nevidjena, filter ulja da se menja na svaki drugi put a ne pri svakom menjanju ulja...

bata: Ko ga pitas za ulje? Mene? Ja sipam polusintetiku...

This post has been edited by YUgisa: 24 June 2009 - 12:24 PM

0

#48 User is offline   Pavke1 

• Group: Stage II
  • Profile views:446
  • Grad:Beograd
  • Ime i Prezime:Ljubisa
  • Automobil:Fiat Bravo HGT

Posted 24 June 2009 - 05:24 PM

Jbt... Svaka cast...Citam celu temu... Zabolela me vugla od ovoga...
Jbg... Benzin je benzin, plin je plin, znaci nikad nece moci da bude isto... Ne razumem se toliko u mehaniku, ali plin je gas,
drugacije sagoreva, suv je itd...
Slazem se sa YUgisom oko vecine stvari, benzin je keva, ali ipak i Yugo je Yugo... Znaci ne volim ni da ga vidim na ulici, a daleko od toga da nisam patriota... :o B)
Sto se tice bezbednosti, cuo sam da je plin bezbedniji od benzina, ima gomilu nekih sigurnosnih ventila itd... Iseces crevo za dovod plina, ne gori... Iseces crevo od benzina - boom...
Ukratko, ako prelazite gomilu kilometara godisnje, vozite na plin... U suprotnom, isplatice vam se za X godina, kad cete mozda i da prodate auto... :o
Vozio sam Vectru A na plin pre nekih 3-4 godine, i sit se navozao, ali sam plin platio 250e, nesto mozda jace, i isao je lose - koliko para, toliko i muzike -
Sve stare narodne izreke su tacne, sad vozim na benzin, auto mi trosi min 11l, ali kad stisnem papucicu gasa, vezite se polecemo!!! B)
Znaci pitanje je sta kome treba... Racunica je jasna... B)
E sad sto ovi nasi sabani iz vlade povecavaju cenu benzina... Jbg, mi smo oduvek bili ovce, a ovce su za sisanje... Gde je jos benzin 1,1e po litru?
A o kvalitetu istog, ne sipam na Jugopetrolu, i to je to... :D :D :o
0

#49 User is offline   YUgisa 

Posted 24 June 2009 - 05:58 PM

I to je isto zabluda da iseces crevo za benzin i bude bum... Kao i da ce rezervoar ekspodirati ako ima unutra benzina... Drugu je spalo crevo od benzina i zalilo ceo motor i sem malo dima nista se nije desilo... I to dim od isparavanja... Ili bolje reci malo magle

A sto se tice Yuga, definitivno si se u pogresnom vozio... Kod mene kad sednu prvo je: " a iz cega su sedista?"... Kad kazem fabricka, odgovor je: "u jbt" :D

Meni je racunaica jasna, drage volje sam danas rezervoar napunio sa benzinom do vrha :D

This post has been edited by YUgisa: 24 June 2009 - 05:59 PM

0

#50 User is offline   bata 

• Interests:Cice, cice, cice, cice, cice, karatistkinje (samo sa crnim pojasom), cice i poneki auto :D
  • Profile views:489

Posted 24 June 2009 - 06:08 PM

Meni od malo benzina se zapalio motorni prostor!
0

#51 User is offline   Black Wolf 

• Profile views:235

Posted 24 June 2009 - 07:32 PM

View PostT.W.I.M., on Jun 24 2009, 12:56, said:

View PostBlack Wolf, on Jun 24 2009, 03:08, said:

Eno je i fabricka Toyota Prius sa pogonom na prirodnu struju ... jel to znaci da je i ona bolja od benzinca? :D

Loš primer si uzeo, jer pitaj bilo koga ko vozi Priusa koliko mu je pomogao taj elektro motor... mislim pomaže on, ali ni približno onome što se može čuti u medijima... Što se ne seti Tesla Motors-a?!

Pa bas zato ... ironija je u pitanju. :o

A Tesla Motors ... pa sad su se nesto osnivaci tuzakali po sudovima ... nisu tu cista posla pa o njima i ne razmisljam. :D
0

#52 User is offline   m5lpg 

• Group: VIP
  • Ime i Prezime:Radeta Ranko
  • Automobil:BMW M5 & 528 & manta

Posted 25 June 2009 - 09:03 AM

View PostYUgisa, on Jun 23 2009, 09:26, said:

Ja se izvinjavam sto sie ranije nsima javio, ali ova tema je za mene bila takva sprdnja da nisam imao volje da pisem u njoj kad sam procitao sve ovo a i sad kad vidim ovo mogao bih reci HA, HA, ali cu ajd i dodati neki koment...

m5lpg: da nije slucajno da turbo benzinci rade malo u bogatijoj smesi zbog opasnosti od tetonacija a dizeli rade u siromasnoj smesi tj trpa im se mnogo vazduha pa zato ih i treba znati precipocvati, jer mnogi samo naliju vise goriva pa rade slabije...

A da oktanski broj nema veze sa brzinom sagorevanja, cu se sloziti ali ima veze sa sagorevanjem i to jako mnogo... A da ima 102 oktana, HA HA, oces da mi kazes da je to pravo cunersko gorivo :D

I sta ti to znaci majke ti da je moj obican EFI nije pezoov? Ajd majke ti mi otvori oci i reci, kakva je velika razlika? Mislis da je velika razlika u tome sto ja imam metalnu a on plasticnu usisnu? Zato sto on ima plasticnu on je napredniji od mog 2 svetlosne godine? :D Svasta... PA napravi ti za 150e metalnu granu za taj pezoov motor i ugradi onda venturi za 300e i bice jeftinije nego da das 850e za sekvent... U ovoj temi kako god da odkrenes, plin je tri puta bolji... A lepo napisah, dajte mi tri razloga zasto je plin bolji od benzina, ja sam napsiao tri razloga zasto smatram da je benzin bolji od plina...

A to sto vozis BMW M5 na plin nemam koment... Oni iz bmw mora da se krste kad cuju tako nesto... I reci mi kad si merio tu brzinu na benzin i na plin, jel bilo ista deonica, isti vazduh, temeperatura, vlaznost? Da li je u tom trenutku kad si vozio trosio istu koliicnu plina i benzina?

kamango: A cime si ti merio da nema nikakve razlike u performasnama? I naravno da nema veze da li ce se zapaliti plin ili benzin, mozes misliti, plin se izbacuje pod pritiskom i onda baca plamen od 3m, a benzin u rezervoaru i nemoze da se zapali... Moze samo da iscuri pa onda... Sta vise, opasnije je kad je prazniji rezervoar, jer su isparenja iz benzina jako zapaljiva...

chikavili: I sta si sad ti time hteo da kazes, da zadnjih godina pobedjuju dizeli? A sto nebi uzeli napravili turbo benzince po istoj specifikaciji kao za dizele? Da imaju na istim obrtajima blokadu, iste kubikaze i sve? Sta mislis koji bi pobedio? Turbo je uvek u prednosti, a i dizeli su jako uznapredovali na ustrb benzinaca zadnjih godina, na svu srecu poceli su iz VW i Fata da razvijaju i benzince sa turbinama... iz 1.4 motora izbuku 170ks kad je bezinac a za dizel ta snaga se ivlaci iz 2.0 motora... Neka se takmice turbodizeli i turbo benzinci ili da su oba atmosverci pa mi onda pricajte koji je boji... Ne mozete vi sastaviti takmicenje koji koriste totalno drugacije sisteme, neko ce uvek biti u prednosti... To vam je i ko pogon, negde je bolji napred a negde pozadi...

Kamikaze: I ajd sad ti meni reci, kako je to 2.4x jeftinije? Jesi uracunao u to i one polaske i paljenja na benzin? A sto se tuninga plinskog ECUa, da vidjam cesto tu po gradu kako se ljudi vozaju i dr**ju ECU od plina... PA mozes i ti nabaviti potrebne istumente pa drkati taj benzinski ECU u voznji... I jesi li ti ikad cuo za bogatu i siromasnu smesu? Ako kazete da plin trosi jednako ko benzin, onda trosi i jednkau kolicinu vazduha za sagorevanje... Ako ti nemozes skoro nista da dobijes cipovnjem atmo bezinca, onda sta ces dobiti ako narokas previse plina u motor? Nista, ici ce losije... Vazduh+gorivo daje snagu i to u odredjenom odnosu... Nemozes ti nista da dobijes trpanjem goriva kad nema vazduha ili obrnuto... Probao sam ja od druga vece dizne kod mene pa se nista njie desilo, i dalje je isao isto...

16_Valve_: Ti neces da se ubedjujes sa mnom o plinu? PA nemoj ni slucajno... A ti kad krens da pises, bolje bar neki tvoj post podkrepi bilo kakvim dokazom ili misljenjem nekih drugih ljudi sem sto stalno iskazujes svoje misljenje i zapazanje a koje je ismejavano toliko da se prica po netu...Mene su ismejavali d omile volje pa sad mudro cute, nemaju sta da kazu, a ljudi koji nisu imali poverenja u moje decije price vide sad da su te price mnogo ozbliljenje nego od ovih internet tjunera

Momak ima jedna jako lepa knjiga koju je izdao BOSCH o svim vrstama sagorevanja u automobilima i njihovim karakteristikama.
Ako je potrebno potrosicu 70E da je kupim i da ti je posaljem jer ti ocigledno nikakve predstave o sus motorima nemas .
Prvo lupas gluposti kod majke rodjen negde nesto nacuo i to je to.
Inace vecima majstora mehanike nemaju pojma kako se vrsi sagorevanje i na koji nacin dozira .
Za dizela si u pravu to si dobro nacuo ali za benzin i plin treba da ides u skolu.
Knjiga ima 400 sitno kucanih strana gde je objasnjeno sve o motorima i njihovom ubrizgavanju.
Tako da ovo sto drvis ovde molim te ostavi po strani jer nisi ni malo u pravu .
Tvoj EFI je zastavino cudo i nije peugeotov motor i imas BOSCH ubrizgavanje na MAP senzor.
I ostavi se ovog natucanja jer ima nas ovde mnogo vise koji sigurno nesto znamo.
0

#53 User is offline   Type_R 

• .....
  • Grad:Valjevo
  • Ime i Prezime:Vladimir Korac
  • Automobil:MR2

Posted 25 June 2009 - 09:50 AM

ne znam sto se raspravljate kada sve moze lepo i kulturno da se resi :D

evo gledam ovaj grafik

http://img81.imageshack.us/img81/9994/kwperrpm202.th.gif

zanima me kako ce ovaj grafik izgledati na 7500rpm???????? odnos snage benzin-gas

I da li ima neko od Vas sto tvrdite da je veca snaga motora na gas nego na benzin zainteresovan da plati ugradjnu gasnog uredjaja ukoliko rezultat na dinamometru pokaze dugacije???

Znaci merenje snage na benzin, ugradjna gasa, merenje snage na gas??????????????????????

Ukoliko rezultat bude u korist gasa ja PLACAM SVE.
0

#54 User is offline   pantano 

• Group: Stage I
  • Grad:Bg
  • Ime i Prezime:ivan
  • Automobil:za sad nista...

Posted 25 June 2009 - 10:45 AM

Pa biće većini u korist gasa zato što im je benzinski sistem u totalnom 'urcu :D

Dizne i pumpe zabagrele odaaavno :D
0

#55 User is offline   16_Valve_ 

• Grad:Zrenjanin
  • Ime i Prezime:Milos Mecavin
  • Automobil:Golf 3 GTI 16v, Golf 3 VR6, Renault Clio 1.4 Energy, Fiat 850 Sport Coupe

Posted 25 June 2009 - 12:35 PM

View Postm5lpg, on Jun 25 2009, 10:03, said:

Ja se izvinjavam sto sie ranije nsima javio, ali ova tema je za mene bila takva sprdnja da nisam imao volje da pisem u njoj kad sam procitao sve ovo a i sad kad vidim ovo mogao bih reci HA, HA, ali cu ajd i dodati neki koment...

m5lpg: da nije slucajno da turbo benzinci rade malo u bogatijoj smesi zbog opasnosti od tetonacija a dizeli rade u siromasnoj smesi tj trpa im se mnogo vazduha pa zato ih i treba znati precipocvati, jer mnogi samo naliju vise goriva pa rade slabije...

A da oktanski broj nema veze sa brzinom sagorevanja, cu se sloziti ali ima veze sa sagorevanjem i to jako mnogo... A da ima 102 oktana, HA HA, oces da mi kazes da je to pravo cunersko gorivo :D

I sta ti to znaci majke ti da je moj obican EFI nije pezoov? Ajd majke ti mi otvori oci i reci, kakva je velika razlika? Mislis da je velika razlika u tome sto ja imam metalnu a on plasticnu usisnu? Zato sto on ima plasticnu on je napredniji od mog 2 svetlosne godine? :D Svasta... PA napravi ti za 150e metalnu granu za taj pezoov motor i ugradi onda venturi za 300e i bice jeftinije nego da das 850e za sekvent... U ovoj temi kako god da odkrenes, plin je tri puta bolji... A lepo napisah, dajte mi tri razloga zasto je plin bolji od benzina, ja sam napsiao tri razloga zasto smatram da je benzin bolji od plina...

A to sto vozis BMW M5 na plin nemam koment... Oni iz bmw mora da se krste kad cuju tako nesto... I reci mi kad si merio tu brzinu na benzin i na plin, jel bilo ista deonica, isti vazduh, temeperatura, vlaznost? Da li je u tom trenutku kad si vozio trosio istu koliicnu plina i benzina?

kamango: A cime si ti merio da nema nikakve razlike u performasnama? I naravno da nema veze da li ce se zapaliti plin ili benzin, mozes misliti, plin se izbacuje pod pritiskom i onda baca plamen od 3m, a benzin u rezervoaru i nemoze da se zapali... Moze samo da iscuri pa onda... Sta vise, opasnije je kad je prazniji rezervoar, jer su isparenja iz benzina jako zapaljiva...

chikavili: I sta si sad ti time hteo da kazes, da zadnjih godina pobedjuju dizeli? A sto nebi uzeli napravili turbo benzince po istoj specifikaciji kao za dizele? Da imaju na istim obrtajima blokadu, iste kubikaze i sve? Sta mislis koji bi pobedio? Turbo je uvek u prednosti, a i dizeli su jako uznapredovali na ustrb benzinaca zadnjih godina, na svu srecu poceli su iz VW i Fata da razvijaju i benzince sa turbinama... iz 1.4 motora izbuku 170ks kad je bezinac a za dizel ta snaga se ivlaci iz 2.0 motora... Neka se takmice turbodizeli i turbo benzinci ili da su oba atmosverci pa mi onda pricajte koji je boji... Ne mozete vi sastaviti takmicenje koji koriste totalno drugacije sisteme, neko ce uvek biti u prednosti... To vam je i ko pogon, negde je bolji napred a negde pozadi...

Kamikaze: I ajd sad ti meni reci, kako je to 2.4x jeftinije? Jesi uracunao u to i one polaske i paljenja na benzin? A sto se tuninga plinskog ECUa, da vidjam cesto tu po gradu kako se ljudi vozaju i dr**ju ECU od plina... PA mozes i ti nabaviti potrebne istumente pa drkati taj benzinski ECU u voznji... I jesi li ti ikad cuo za bogatu i siromasnu smesu? Ako kazete da plin trosi jednako ko benzin, onda trosi i jednkau kolicinu vazduha za sagorevanje... Ako ti nemozes skoro nista da dobijes cipovnjem atmo bezinca, onda sta ces dobiti ako narokas previse plina u motor? Nista, ici ce losije... Vazduh+gorivo daje snagu i to u odredjenom odnosu... Nemozes ti nista da dobijes trpanjem goriva kad nema vazduha ili obrnuto... Probao sam ja od druga vece dizne kod mene pa se nista njie desilo, i dalje je isao isto...

16_Valve_: Ti neces da se ubedjujes sa mnom o plinu? PA nemoj ni slucajno... A ti kad krens da pises, bolje bar neki tvoj post podkrepi bilo kakvim dokazom ili misljenjem nekih drugih ljudi sem sto stalno iskazujes svoje misljenje i zapazanje a koje je ismejavano toliko da se prica po netu...Mene su ismejavali d omile volje pa sad mudro cute, nemaju sta da kazu, a ljudi koji nisu imali poverenja u moje decije price vide sad da su te price mnogo ozbliljenje nego od ovih internet tjunera

Momak ima jedna jako lepa knjiga koju je izdao BOSCH o svim vrstama sagorevanja u automobilima i njihovim karakteristikama.
Ako je potrebno potrosicu 70E da je kupim i da ti je posaljem jer ti ocigledno nikakve predstave o sus motorima nemas .
Prvo lupas gluposti kod majke rodjen negde nesto nacuo i to je to.
Inace vecima majstora mehanike nemaju pojma kako se vrsi sagorevanje i na koji nacin dozira .
Za dizela si u pravu to si dobro nacuo ali za benzin i plin treba da ides u skolu.
Knjiga ima 400 sitno kucanih strana gde je objasnjeno sve o motorima i njihovom ubrizgavanju.
Tako da ovo sto drvis ovde molim te ostavi po strani jer nisi ni malo u pravu .
Tvoj EFI je zastavino cudo i nije peugeotov motor i imas BOSCH ubrizgavanje na MAP senzor.
I ostavi se ovog natucanja jer ima nas ovde mnogo vise koji sigurno nesto znamo.

Potpisujem... Svaka cast!
0

#56 User is offline   Type_R 

• .....

Posted 25 June 2009 - 07:22 PM

View Postpantano, on Jun 25 2009, 11:45, said:

Pa biće većini u korist gasa zato što im je benzinski sistem u totalnom 'urcu :)

Dizne i pumpe zabagrele odaaavno ;)

Lepo sam napisao

Znaci merenje snage na benzin, ugradjna gasa, merenje snage na gas??????????????????????

znaci u auto u kome nikada nije bio gas
0

#57 User is offline   bata 

Posted 25 June 2009 - 07:34 PM

Hoces moj? :)

This post has been edited by bata: 25 June 2009 - 07:34 PM

0

#58 User is offline   Type_R 

• .....

Posted 25 June 2009 - 07:53 PM

Zar ti nisi vec ugradio?

E bez zezanja, ovo bi stvarno bilo interesantno. naci auto koji je u mehanicki bez greske, oterati ga na dinamometar.
Ugraditi gas, sve to lapo isprobati i podesiti i opet na dinamometar.

Ako ima zainteresovanih, ja bi dao moj auto, ali ako snaga ne bude veca da dobijem ugradnju i uredjaj GRATIS :) ;) :D
0

#59 User is offline   Black Wolf 

Posted 25 June 2009 - 08:28 PM

View Postm5lpg, on Jun 25 2009, 09:03, said:

... I ostavi se ovog natucanja jer ima nas ovde mnogo vise koji sigurno nesto znamo.

Pa ako vas ima zasto onda i ne podelite to znanje sa nama? Ovo je pravo mesto za to.

Ja koliko vidim, ovo su samo price i obecanja o poznavanju materije, ali nisam video nitijedno objasnjenje. Nadam se da niste svi tako laki na recima a teski na delima ... :)
0

#60 User is offline   chikavili 

• Punto Moderator sa Stilom :D
  • Group: Moderator
  • Interests:dizajn
  • Grad:Zemun
  • Ime i Prezime:Nenad
  • Automobil:Fiat Punto Mk2 1.9D

Posted 25 June 2009 - 09:16 PM

chikavili: I sta si sad ti time hteo da kazes, da zadnjih godina pobedjuju dizeli?

Ne. Hteo sam da kazem upravo ono sto sam i napisao - da se na dizel greje :)
0

#61 User is offline   DiVljAciNA 

• Ime i Prezime:Nemanja!!!!!!
  • Automobil:fiat stilo 1.9 JTD 115 ks

Posted 24 July 2009 - 07:19 PM

a :) :D :) bre KO CE DA SE VOZI U TEMPIRANOJ BOMBI xD plin je sr.....i delovi motora se brze habaju....ljaaaah NO PLIN.....PLIN SR..E....VOTE FORE PETROL xP ja bi se pre bacio u septicku jamu nego vozio na plin.....ko penzos!!!!!
0

#62 User is offline   JAPAN POWER 

Posted 24 July 2009 - 07:37 PM

jel ti to znas iz iskustva ili ti je neko rekao ko je cuo od nekoga?
0

#63 User is offline   DiVljAciNA 

Posted 24 July 2009 - 07:45 PM

Pa :) bio sam 3 godine na praksi kod coveka koj radi kao profesor u saobracajnoj skoli i covek radi sa kolima preko 30 godina ako ne i vise.....isao je po inostranstvu bla bla cak je radio i na americkim kolima.....ima veoma veoma veliko iskustvo i on tvrdi da plin nikako netreba ugradjivati jer steti dosta motoru....koliko god bio rezervoar osiguran ventilima kur....ma palcima on ce uvek biti eksplozivniji,u slucaju sudara il saobracajne nezgode sta vec,od benzina.......!!!!!!!!!!!!!!! TEMP BOMBA!!!!!!!!!
0

#64 User is offline   JAPAN POWER 

Posted 24 July 2009 - 07:55 PM

to sto je taj tvoj "profesor" imao iskustva sa plinom pre 30 godina kad su uredjaji bili sprdnja ne znaci da zna svoj posao...i ja znam jednog hirurga...godinama studirao i ucio i sta sve nije a ne ume ni lubenicu da rasece...
0

#65 User is offline   DiVljAciNA 

Posted 24 July 2009 - 08:01 PM

Ovaj :) sta mislis koliko danas ljudi ugradjuje plin u kola???
0

Share this topic:

• 11 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users