Situacija je sledeca:
hocu motor od golfa1 dizelasa 1.6 d sa sve menjacem i poluosovinama, naravno, da ubacim u sasiju od benzinca 1.3. Interesuje me sta bi sve trebalo da se izmeni, prilagodi i tako to... Znam da treba desni drzac motora da se pomera i nesto malo oko instalacije da se prilagodi, ali sem toga....?? Da li su iste poluosovine, tj da li ce da se upase komplet od dizela? Mogu li homokineticke zglobove da iskoristim od benzinca posto mi ovi trenutno nisu sjajni?
Page 1 of 1
Potrebna Pomoc Oko Zamene Motora!
Posted 28 June 2010 - 10:47 PM
Mozes sve prebacit naravno.... i eto znas za taj nosač pa ga otpikuj i zavari na drugo mjesto...
Treba ti letva volana zbog drugacijeg šaltunga (drugi sistem) pa ti tako treba komplet šaltung sa onom palicom u kabini....
Drugi nosač getribe sto se kači na šasiju.....
Rezervar također jer u dizela je rezervar kao u gti-a tj ima izlaz na dnu rezervara a benzinac 1.3 ima preko plovka a boschpumpa nestvara toliki potlak kao pumpa kod benzinca pa bi tu moglo bit problema...
Struja na dizelu hehe... samo dovest + s brave na b.pumpu... i sredit paljenje grijaca... i to je cjeli posao....
Treba ti letva volana zbog drugacijeg šaltunga (drugi sistem) pa ti tako treba komplet šaltung sa onom palicom u kabini....
Rezervar također jer u dizela je rezervar kao u gti-a tj ima izlaz na dnu rezervara a benzinac 1.3 ima preko plovka a boschpumpa nestvara toliki potlak kao pumpa kod benzinca pa bi tu moglo bit problema...
Struja na dizelu hehe... samo dovest + s brave na b.pumpu... i sredit paljenje grijaca... i to je cjeli posao....
Posted 29 June 2010 - 10:24 PM
AUTOFREAK, on Jun 28 2010, 22:47, said:
Mozes sve prebacit naravno.... i eto znas za taj nosač pa ga otpikuj i zavari na drugo mjesto...
Hvala na odgovoru!
Probacu sa stare letve skinuti nosac poluga pa istu navariti ovamo.. Ne bi da razvaljujem letvu samo zbog toga.. E sad, da li je ista duzina poluge od rucice menjaca... ako jeste, ok, ako ne moracu da je seckam...
Nosac menjaca na sasiji na levoj strani je na istom mestu na oba, koliko sam merio... Znaci da ce da upase.. ili se varam???
Jesam se razmisljao oko rezervara, no sad vise nema dileme, menja se i on! :) A sto se struje tice-no problemo!
Jos me samo interesuje da li ce zglobovi na menjacu i u tockovima od benzinca izdrzati dizel motor???
I da li mogu da na servo od benza samo prikljucim tjurku od dizela? Da li je isti pritisak ili stavec?
Posted 29 June 2010 - 10:47 PM
Nosač getribe je na istoj poziciji al je getriba nesto drugacije neg od bezinca pa ti treba drugaciji nosac..... tj bas od dizela s te getribe...
Zglobovi ce izdrzat.... a i ako su veci u dizela a ti ih nemas onda skini s 1.3 getribe flanđe i njih prebaci na dizel mjenjac... Pazi na one cepove u sredini... ako ih ostetis izlazit ce ulje u zglobove i eto shranja :)
Ručica tj kompl kućište je malo drugačije...pogotovo onaj dio gdje se uštekavaju poluge mjenjača... To ti odgovara sa dizel keca a mze i s benzinca 1.6 il GTI-a...
Servo moze.. dize ima pumpu i to je dovoljan podtlak...samo trebas i to crjevo i ustekas ga u servo bubanj.....
Moj savjet... potrazi 5brzinsku getribu... :)
Zglobovi ce izdrzat.... a i ako su veci u dizela a ti ih nemas onda skini s 1.3 getribe flanđe i njih prebaci na dizel mjenjac... Pazi na one cepove u sredini... ako ih ostetis izlazit ce ulje u zglobove i eto shranja :)
Ručica tj kompl kućište je malo drugačije...pogotovo onaj dio gdje se uštekavaju poluge mjenjača... To ti odgovara sa dizel keca a mze i s benzinca 1.6 il GTI-a...
Servo moze.. dize ima pumpu i to je dovoljan podtlak...samo trebas i to crjevo i ustekas ga u servo bubanj.....
Moj savjet... potrazi 5brzinsku getribu... :)
Share this topic:
Page 1 of 1

Help

Watch Topic